Mac 102: PSP’ye video aktarmak
İş PSP gibi taşınılabilir oynatıcılara resim veya video dosyası aktarmaya gelince kullanıcının kafası karışabiliyor.Ama aslında yapmanız gereken basit.Bilgisayar ekranına boyutlandırılmış videonuz PSP’de gereğinden çok daha büyük çıkmasın diye aktarmak istediğiniz video’yu PSP’ye göre yeniden boyutlandırmalısınız.Bunu yapmak için bir sürü seçeneğiniz var fakat benim size önerim “ffmpegx“.
Dediğim gibi.Piyasada videoları başka biçimlere çeviren bir sürü yazılım var ama bunların hepsi bütün biçimleri içermiyor ve genelde ücretli oluyorlar.”Ffmpegx” ile videolarınızı istediğiniz aygıt için istediğiniz biçime çevirebilirsiniz.Üstelik bedavaya.
Yazılımı indirmek için buraya tıklayın.
Diyelim ki elinizde bir film var ve bunu PSP’nize aktarmak istiyorsunuz.
- FFmpegx’i başlatın,
- Video’yu yazılıma sürükle bırak tekniği ile ya da “Open” butonuna tıklayıp yerini bularak ekleyin.Bu işlemi yaptığınızda oluşturulacak video’nun kaydedileceği yer eskisinin yanı olur.Değiştirmek istiyorsanız ikinci satıra başka bir dizin girin(eğer video’nuzu sürükle bırak tekniği ile ekliyorsanız video’yu “Open” butonunun yanındaki satırın üstüne sürükleyin).
- Daha sonra “Target Format” bölümünde “To:” kısmındaki ok’a tıklayın ve çevirmek istediğiniz biçimi seçin.Bu listede PSP zaten yazıyor olacak.Burada bu işlem için sadece PSP yazan seçeneği seçin,
- Son olarak da altta sağda bulunan “Encode” butonuna basarak işlemi başlatın.
İşlem yeni bir pencerede başlamış olacak.Buradan videonuzun ne kadarının tamamlandığına göz atabilirsinz.Bu sırada Ffmpegx ile başka işlemler de yapabilirsiniz.
İşlemin bitiminde video dosyasını bulun ve PSP içerisinde MP_ROOT/100MNV01 dizinini oluşturarak dosyayı buraya kopyalayın.Böylece filminiz PSP’de “Movies” bölümü altında PSP ekranına göre ayarlanmış bir şekilde listelenmiş duruyor olacak.
Başka biçimlere çevirmek için tek yapmanız gereken hedef biçimi değiştirmek.Diğer işlemler aynen yukarıdaki gibi.

