Mac OS X’de ekranın videosunu çekmek herkesin istediği bir iş değildir. Ancak bilgisayar üzerinde herhangi bir şey anlatanlar ekranın videosunu çekmenin ihtiyacını duyabilir.

Apple, şu anda halen geliştirmekte olduğu Mac OS X 10.6(Snow Leopard)’da sistemin kendi içinde ekranın videosunu çekebilme özelliği olacak. Ama Mac OS X 10.5(Leopard)’da böyle bir özellik yok. Sistemin kendisi ile sadece ekranın resmini çekebilirsiniz. Bu yüzden Mac OS X 10.5(Leopard)’da Telestream tarafından geliştirilen ScreenFlow adındaki yazılıma ihtiyacınız olacaktır.ScreenFlow’u kısaca anlatmak gerekirse ScreenFlow ekranınızın videosunu çekip daha sonra onu düzenleyebileceğiniz kendi stüdyosuna atıyor.

ScreenFlow sadece Leopard üzerinde çalışmakta. Bu yüzden diğer hiç bir Mac OS X sisteminde çalışmayacaktır.

ScreenFlow sayesinde ekranınızdani video kameranızdan, harici mikrofonunuzdan ya da Mac’inizin kendi mikrofonundan ses ya da görüntü kaydedebilirsiniz. Daha sonra kaydettiklerinizi ScreenFlow’un kendi stüdyosuna alarak sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Bu durumda videonuzda yakınlaşma(zoom) yapabilir, video içerisinde istediğiniz alanları öne öıkarmak için işaretler ekleyebilir ya da video’yu sunuma hazırladıkan sonra video’ya export işlemi uyguladığınızda video’nun boyutunu ve çözünürlüğünü ayarlamak gibi daha bir sürü düzenleme yapabilirsiniz.

screenflow2-opener

ScreenFlow’un nasıl çalıştığını daha iyi öğrenmek için bu sayfaya gidin ve Watch Video bağlantısına tıklayarak TeleStream tarafından sadece ScreenFlow kullanılarak yapılış ingilizce videoyu izleyin. Bu kesinlikle size ScreenFlow hakkında daha berrak bir düşünce verecektir.

Telestream’in son zamanlarda ScreenFlow’a eklediği başka bir özellik ise iPhone uygulamalarınız için iPhone’un ekran görüntüsünü kaydedebilmek. Böylece istediğiniz bir iPhone simülatöründen ekranda gerçekleşen video’yu kaydedebiliyor ve dahası kullanıcıların nereye dokunacağını göstermek için bir işaret seçebiliyorsunuz.

ScreenFlow hakkında başkalarının nedediğini Telestream’in bu sayfasından görebilirsiniz.

ScreenFlow’u Telestream’in sitesinden 100 dolara satın alabilirsiniz. Ama önce denemek isterseniz bu sayfayı ziyaret edin.